Jetairfly-vlucht uit Barcelona wijkt uit naar Brussel…

Vlucht wijkt uitEen vlucht van Jetairfly uit Barcelona is vorige zondag na twee mislukte landingspogingen in Deurne afgeleid naar Zaventem. Boosdoener was de zware (zij)wind. Niet dat de landingsbaan onveilig zou zijn als het hard waait…

Het Laatste Nieuws van 20 november 2015: “De passagiers op de vlucht van zondag beleefden een kwaad uur. “Ik voelde meteen dat er geen fijne landing inzat”, vertelt een passagier die liever anoniem blijft. “Er was veel turbulentie en toen we nog hoog boven de stad hingen, gaf de piloot vol gas. Goed, er volgde een tweede poging, maar intussen waren al veel mensen ziek van de turbulentie. Dus vlogen we naar Zaventem, waar alles probleemloos verliep. Na de landing hoorde ik een pilote, niet van dit vliegtuig, zeggen dat de zijwinden op Deurne berucht zijn. Een verbreding van de startbaan zou daarom belangrijker zijn dan een verlenging.”

Luchthavencommandant Wim Verbist is verbaasd. “Onze 45 meter breedte is de standaard. In London City hebben ze amper 30 meter en daar landen net zo goed Embraers 190-types. Het fort van Borsbeek kan meer turbulentie veroorzaken, maar eens je daar voorbij bent, speelt het geen rol meer.” (…)

Bij Jetairfly spreekt woordvoerder Hans Vanhaelemeesch over een uitzonderlijke combinatie van windstoten uit veranderlijke richtingen. “Het is de eerste keer dat een toestel van ons moet uitwijken in Antwerpen. Met Antwerp Airport is er niets mis. Anders zouden we er niet op vliegen.”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.