VLM doekt Nederlands dochterbedrijf op…

De Nederlandse dochtermaatschappij van VLM Airlines is op de fles. Daardoor verliezen 75 werknemers hun baan. Luchtvaartnieuws.nl van vrijdag 13 november 2015: “De vluchten vanaf Rotterdam The Hague Airport naar Hamburg zullen echter worden voortgezet.

Dit jaar leed de Nederlandse dochtermaatschappij VLM Airlines BV een groot verlies. De directie zegt een aantal maatregelen voorgesteld te hebben om een herstructurering alsnog te voorkomen, maar deze pogingen waren naar verluidt niet succesvol.

“De sluiting van de Nederlandse dochtermaatschappij was een moeilijke beslissing voor ons”, zegt Steve Blair, CEO van VLM Airlines. “Ik hoop dat wij voor een deel van de betrokken personeelsleden een job kunnen vinden in onze Antwerpse thuisbasis.”

De Ondernemingsraad van VLM in Antwerpen is op de hoogte gesteld van kostenbesparende maatregen. “Deze maatregelen zijn noodzakelijk teneinde onze luchtvaartmaatschappij terug winstgevend te maken in 2016″, zegt Blair. Welke maatregelen in België worden genomen meldt VLM niet.

Een jaar geleden werd VLM Airlines na een management buy-out weer een onafhankelijke luchtvaartmaatschappij. (…) Een poging om vanaf Luik verschillende lijndiensten te openen mislukte door een gebrek aan belangstelling. Een plan om met Sukhoi Superjet 100’s te gaan vliegen werd niet verwezenlijkt.” Als dat maar goed komt…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.