Luchthaven te koop: ludieke actie Parkhaven 22 november

Onze vrienden van Parkhaven lieten volgend bericht achter: “Op 22 november organiseert Parkhaven een ludieke actie waarbij we de luchthaven willen verkopen, meer info vindt u hier. We leggen het even uit: “Parkhaven ijvert voor een andere invulling van de Antwerpse luchthaven. De luchthaven is niet alleen onrendabel ze is ook totaal overbodig. Een klein land als België heeft geen nood aan meerdere regionale luchthavens. Dankzij de Diabololijn duurt de treinrit van Antwerpen naar de luchthaven van Zaventem minder dan dertig minuten.

Luchthaven te koop actieDe Antwerpse luchthaven krijgt per maand 100 keer minder passagiers over de vloer dan die van Zaventem. Als de bezettingsgraad in Zaventem met een luttele procent stijgt wordt Deurne overbodig. Er zou dus geen sprake zijn van een verschuiving van de overlast!

De luchthaven is bovendien gelegen in een woongebied en de vliegtuigen zorgen voor geluidsoverlast en luchtverontreiniging. Antwerpen heeft al genoeg te lijden onder fijn stof zonder een luchthaven midden in een woonkern.

Tijd dus om de luchthaven te verkopen. De mogelijkheden zijn gigantisch. Wil je een park? Schoolgebouwen? Een KMO-zone? Sportvoorzieningen? Steek je ideeën op 22 november in de ideeënbus. Nadien verkiezen we samen de beste ideeën. Bepaal mee hoe het enorme luchthaventerrein het best kan worden ingevuld!

De verkoop van de luchthaven gaat door op 22 november om 15u00 in de speeltuin van de Ruimtevaartlaan.” Be there!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.