Luchthaven Deurne: klachtenregen houdt aan

low-flying-aircraftHet regent weer klachten over de Antwerpse luchthaven. Enkele voorbeelden van de vele brieven die ons bereikten:

Edith B. uit Deurne: “Als inwoners van Deurne ondervinden wij erg veel last van het toegenomen luchtverkeer vanuit Antwerp AirPort. Het maakt ons boos en héél erg bezorgd.

Wetende dat het aantal passagiers zal stijgen tot twee miljoen vinden wij onaanvaardbaar. En dat met een nationale luchthaven vlakbij. Als we ons nu niet krachtdadig verzetten dan neemt Egis onomkeerbaar steeds meer ruimte in en laat ons achter zonder lucht.

Zijn er overkoepelende acties? Wat kunnen we doen om te helpen?”

Marianne D.B. uit Vremde: “Wij wonen in Vremde en hebben meer en meer last van lawaai en trillingen van soms erg laag overvliegende (vooral) Jetair vliegtuigen. Wij hebben de laatste maanden ontelbare meldingen gedaan via ons gemeentebestuur. Onlangs kregen wij een nietszeggend antwoord van de luchthaven: niets aan de hand volgens hen. Zij hebben een vergunning van de Vlaamse regering.

Nu is onze vraag: hoe nuttig is het dat wij blijven melden wanneer een vliegtuig volgens ons te laag vliegt en te lawaaierig is? Is er iets anders
dat wij kunnen doen om verdere uitbreiding minstens in vraag te stellen? Wij lazen dat Jetair binnenkort twee nieuwe bestemmingen aandoet vanuit Deurne.
Worden de normen die de milieuvergunning van 2008 vooropstelt, hiermee niet stilaan overschreden?

De luchthaven ligt temidden van zeer dicht bewoonde wijken en gemeenten. Is de veiligheid van al deze mensen nog gewaarborgd op deze manier? Wij denken
dan aan geluid en trillingen, maar ook aan keroseen-uitstoot en eventuele ongevallen bij landen of opstijgen. Dit kàn toch niet langer te
verantwoorden zijn?”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.