Luchthaven van Deurne: meer reizigers (én meer overlast)

De luchthaven van Deurne boert goed, zeer goed zelfs… Men zwijgt zedig over de lawaaihinder en andere vormen van overlast dat de omwonenden te beurt valt… Gazet van Antwerpen van 8 oktober 2015: “In de eerste negen maanden van 2015 heeft de Antwerpse luchthaven 158.550 reizigers ontvangen. Dat is een stijging van circa 80 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar, toen 88.083 passagiers werden geteld. Vorig jaar was wel “een absoluut dieptepunt”, klinkt het. De stijging is ook goed voor de werkgelegenheid.

“Waar er vorig jaar nog vooral zakenvluchten waren, zie je nu het effect van de nieuwe bestemmingen van Jetairfly en VLM. De verhouding tussen zakenreizigers en toeristen is nu ongeveer 50/50 geworden”, zegt CEO Marcel Buelens.

Nauwelijks meer vluchten in Deurne

Ondanks de grote stijging van het aantal passagiers nam het aantal vliegbewegingen veel minder toe (+1,7 pct). Dat komt doordat nu grotere vliegtuigen worden gebruikt. Zo vertegenwoordigden de lijnvluchten 10,3 procent van het totale aantal vliegbewegingen, maar zijn ze goed voor 74 procent van het totale aantal passagiers. (…)” De nauwelijks meer vluchten zijn wel bijna allemaal met grotere vliegtuigen (die meer overlast bezorgen).

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.