Ingrid Pira: Nieuwe vliegtuigen doen buurt schrikken

Ingrid Pira - Nieuwe vliegtuigen doen buurt schrikkenEr zijn opvallend meer klachten in de buurt van de luchthaven sinds de nieuwe toeristische bestemmingen worden aangevlogen. “Vooral de laagvliegende grotere vliegtuigen doen de buurt telkens weer opschrikken”, zegt Vlaams Parlementslid Ingrid Pira (Groen).

Het Nieuwsblad van dinsdag 15 september 2015: “Pira ging deze zomer praten met omwonenden aan beide kanten van de start- en landingsbaan van Antwerp Airport. “Sinds de nieuwe toeristische bestemmingen aangedaan worden vanuit Deurne zijn er opvallend meer klachten binnengekomen”, zegt ze. “Lawaai- en geurhinder zijn nog altijd een belangrijke vorm van overlast maar er vliegen steeds meer grotere vliegtuigen aan en af.

De grote Jetairfly-toestellen (Embraers, nvdr.) vormen het grootste probleem: de motoren brullen bij het opstijgen omdat ze snel hoogte moeten halen boven het dichtbebouwde gebied en je krijgt ook de indruk dat ze ontzettend laag vliegen. Daar schrikken de omwonenden altijd weer van, “alsof je ze kunt aanraken”.

Zeker op en rond de volkstuintjes is dat hard te merken. Toen Deurne nog een zakenluchthaven was, konden de meeste omwonenden er nog mee leven. Maar de grote chartervliegtuigen geven een heel ander gevoel dan de kleinere zakenvluchten.”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.