Picknick als protest tegen luchthaven

Protestpicknick Luchthaven 28 08Uit Het Laatste Nieuws – Regio Antwerpen van 28 augustus 2015: “Leden van PVDA+ en de Berchemse huisarts Sofie Blancke organiseren vandaag een protestpicknick in de wijk Groenenhoek in Berchem. “Als huisarts ben ik bijzonder bezorgd over de uitbreidingsplannen van de luchthaven”, zegt Blancke. “Want we zitten al over de limiet van wat nog gezond en draaglijk is.”

Op de picknick vandaag willen de twee partijen benadrukken dat positieve sociale alternatieven voor een luchthaven broodnodig zijn.” Ook PVDA+ is bezorgd over de uitbreiding van de luchthaven. “Heel wat mensen geven aan dat ze last hebben van de toegenomen vluchten”, zegt raadslid Kristof Vissers.

“Dat gaat zowel over overvliegende vliegtuigen als over kerosinegeuren.” De picknick vindt plaats aan het speelplein op de hoek van de Langemarkstraat met de Pervijzestraat.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.