Luchthaven blijft verder uitbreiden…

photographer-964027Egis, de uitbater van de luchthaven van Deurne, onderhandelt over de komst van drie kleine luchtvaartmaatschappijen. De onderneming mikt vooral op Europese toeristen die Antwerpen willen bezoeken. Deurne wordt nu helemaal een toeristenluchthaven. En met alle nadelen vandien…

Gazet van Antwerpen van vrijdag 17 juli 2015: “En dan moeten de cijfers van een vermoedelijke topzomer nog komen. Jetairfly vliegt deze zomer voor het eerst vanop Deurne naar zonnige vakantiebestemmingen zoals Palma de Mallorca, Alicante, Ibiza en Malaga. Volgens Jetairfly zijn die vluchten een groot succes.

“Wij mikken dit jaar op meer dan 200.000 passagiers”, zegt Marcel Buelens, algemeen directeur van Egis. “Heel wat vluchten zijn vanuit Deurne nu al duurder dan vanuit Zaventem. Daaraan merk je dat we populair zijn.” (sic)

Door de komst van Jetairfly en VLM Airlines, dat vanuit Deurne naar Genève en Hamburg vliegt, is het aantal bestemmingen vanuit Deurne gevoelig gestegen. “Wij willen nog verder gaan”, zegt Marcel Buelens. “We zijn in gesprek met drie kleinere luchtvaartmaatschappijen die in Deurne nieuwe bestemmingen willen aanbieden. Ik hoop bijvoorbeeld op een bestemming voor een skivakantie in de winter. Maar dat zal dan wel voor de winter van 2016 zijn. We willen met de komst van extra luchtvaartmaatschappijen ook meer toeristen uit andere Europese landen naar Deurne halen.” U bent gewaarschuwd…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.