Boechout: “Niet boven mijn hoofd”

Boechout - Niet boven mijn hoofdHiernaast de affiche die inwoners van Boechout en Vremde deze morgen terugvonden in hun brievenbus.  De Europese fijnstof norm in Vlaanderen werd recent tweemaal overschreden louter en alleen doordat de metingen in Antwerpen zo dramatisch waren. En daar komt die kerosine uitlaat dus nog bovenop. En nu de tekst van onze Groene vrienden van Boechout en Vremde: “Het aantal vluchten vanop de luchthaven van Deurne is de laatste weken flink gestegen, dat heb je alvast gemerkt. Dat er nog een aantal zullen bijkomen is geen geheim. Dat jullie er last van hebben staat vast. De vliegtuigen draaien hoe langer hoe korter over onze hoofden. Ze zijn groter, en doordat ze zo laag overvliegen, zonder rekening te houden met de aanvliegroutes, is er geregeld overlast. Lawaai is één ding, de kerosine-uitstoot een ander. En dan hebben wij het nog niet over de veiligheid. Zopas is er nog een vliegtuig neergestort op de woonwijken van Medan (Sumatra, Indonesië).

Wat kan je hieraan doen?
Je kan, telkens als je last hebt van het overvliegend verkeer, een mailtje sturen naar www.boechout.be. Je gaat in de bovenbalk naar ‘meldingen’ en kiest ‘melding van lawaaioverlast door vliegtuigen’. Dan vul je een formulier in en de gemeente stuurt de meldingen door naar de verantwoordelijke dienst op de luchthaven.

Je kan ook telefoneren naar de luchthaveninspectie, die elke dag van 6.30 tot 23 uur bemand is, op het nummer 03 285 65 32 of 03 285 65 00. De luchthaveninspectie registreert de mondelinge klacht op een standaardformulier waarop de persoonsgegevens, het voorwerp, de datum en het uur van de klacht genoteerd worden. (…) De Groen-Gangmakerploeg, die er echt wel wakker van ligt”.

1 CommentaarGeef een reactie

  • De blauwe vliegtuigen geven dagelijks meerdere malen overlast, sinds de ondertunneling van de krijgsbaan is de aanvliegroute veranderd en komen ze nu over onze woning vrij laag en lawaaihinder.
    Zojuist om 12,40 was er weer één

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.