Meer passagiers voor luchthaven Deurne én de parking wordt betalend…

MarcellekeMeer dan 90.000 passagiers hebben tijdens de eerste zes maanden van dit jaar gebruikgemaakt van de luchthaven Deurne. Dat is een stijging meer dan de helft in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De Redactie van dinsdag 7 juli 2015: “Volgens luchthavenexploitant Egis heeft dat vooral te maken met een aantal nieuwe lijnvluchten die in het tweede kwartaal zijn opgestart.

“In de statistieken valt op dat het aantal vliegbewegingen niet is toegenomen, hoewel het aantal passagiers fors geklommen is”, zegt Marcel Buelens van Egis. “De lijnvluchten waren vorige maand goed voor meer dan 73 procent van het aantal passagiers. Toch vertegenwoordigen de lijnvluchten slechts 12 procent van het totaal aantal vliegbewegingen.” De maand juni van dit jaar telde zelfs 5 procent minder vliegbewegingen dan juni vorig jaar, dit door een daling van het aantal bewegingen van trainingsvluchten.” Wat Marcelleke Buelens van Egis er niet bij verteld, is dat het om zwaardere vliegtuigen gaat. En dus de hinder toeneemt.

Nog een leuk feitje is dat parkeren niet meer gratis is… PCZ van 6 juli 2015: “De parking P2 bij Luchthaven Antwerpen is vanaf deze week niet meer gratis. Een dagkaart kost 10 euro. Parking P3 (bereikbaar via de toegangsweg langs het spoor) blijft gratis tot 1 oktober.”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.