De toekomstige generaties in Antwerpen hebben recht op een park

Vatuv logo kleinPersberichtHet dossier betreffende de overkapping van de Ring rond Antwerpen toont aan dat de Antwerpenaren een duidelijke behoefte hebben aan meer open ruimte en een beter leefmilieu in hun stad. Dit kan eveneens door minder luchtvervuiling en minder lawaaihinder veroorzaakt door weg- en luchtverkeer.

Zoals voorzien in het voorontwerp Gewestplan Antwerpen en later als nabestemming in het Gewestplan Antwerpen bevestigd, kan een park hierbij soelaas bieden voor een beter leefmilieu voor de Antwerpenaren. Door een grote “open lucht” zwemvijver in te planten in het huidige gebied van het vliegveld van Deurne, biedt dit tevens een oplossing voor de talrijke zwemmers die nood hebben aan een degelijke accommodatie. Dit zou immers een alternatief bieden voor de zwemvijver van het Boekenbergpark en de omliggende gemeenten.

In het verleden heeft VATUV al meermaals gewaarschuwd voor de lamentabele financiële toestand van het vliegveld van Deurne en de geldstroom van de Vlaamse belastingbetaler naar deze bodemloze put. De Vlaamse regering moet stoppen met het verkwanselen van belastinggeld voor de zogenaamde economische noodzaak van een kleine elite die niet solidair is met Vlaanderen.  Hierbij denken we in eerste instantie aan de diamantsector en bepaalde Antwerpse economische middens die destijds weigerden om met geld over de brug te komen voor de pps-constructie. Intussen hadden de tientallen verloren miljoenen euro’s in het vliegveld, kunnen worden besteed  in bv. schoolgebouwen. De jeugd is onze toekomst en wij moeten hen een leefbare toekomst niet misgunnen.

VATUV vreest echter dat bepaalde politici geen oor hebben naar wat werkelijk leeft bij de bevolking en resoluut zullen blijven kiezen voor mobiliteit met het vliegtuig en de auto zonder aan de gevolgen op milieuvlak in de toekomst te willen denken. Na hen komt de zondvloed. De volgende generaties na hen zullen de rekening gepresenteerd krijgen.

VATUV zal blijven voor ijveren om de kinderen en kleinkinderen van nu, een toekomst en een betere leefmilieu te geven.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.